Jag, hon, den

Jag vill vara hon som ger tiden en chans.

lite kvällspoesi

Sträck dig efter månen,
om du faller kommer du att landa på en stjärna.

Gaston

Så GÖLLI!

Sometimes it lasts in love and sometimes it hurts instead.

WOW! Har i eftermiddags varit ute med min farbror och cyklat. Vi cyklade iväg till "downtown Montreal", Centrum som vi svenska människor kallar det. Dom har en lång cykel led, ett speciellt cykelspår på varje gata, så man kan cykla i princip överallt. Vi cyklade i princip 40 minuter och det var så jobbigt så jag vet inte vad, anfådd och tröstigare än fan. Men coolt vare! Men det är liksom filbyte, man ska köra om på rätt sida, man måste visa med armarna hit och dit, hålla koll på rödljuset som är för cyklarna, inte på dom som är för bilarna.. typ som att köra bil, men cykla. Mycket trevligt! Glömde dock kameran, hade velat ta kort på fina parker som vi stannade vid. Sjukt fint. Och cyklade runt i shorts och linne, HELT UNDERBART. Det gör mig glad.

Ikväll kommer min farbror Ivan hit och hämtar upp mig, ska hänga med honom hem till honom, hans fru och mina kusiner, har inte sett dom på 10år heller, så det ska bli jättekul! I Quebec bor dom, 1½-2 timmar dit. Chill ju!! :)




Ha en bra kväll.:)

<3

Ta hand om kärleken innan nån annan gör det åt dig.

Mont-Royal

Lite bilder från dagens tripp till Mont-Royal! :)

Words from a far away heart

"Everytime you're around me I look nowhere except where you are
And everytime you are not around.. I look everywhere wishing to find you,
and return to that earlier state."

Montréal.

Hejhej! 


Jag kom just in efter att ha varit ute och gått med lillvovvisen :) Idag är det jättefint väder, så jag kunde gå i endast shorts och linne! Underbart! 




Igår var jag och min farbror iväg till centrum och såg på en stor gratis konsert som var mitt i stan, det var ett band som heter "Arcade Fire" som spelade, och det var över 100 000 människor där, helt sjukt mäktigt! Har aldrig hört bandet tidigare men dom var faktiskt helt okej, men bara grejen att stå där var fantastisk, är så glad att vi gjorde det! :) Idag är det fredag och helg så i helgen är alla lediga så då ska vi in till centrum och shoppa lite, äta god mat och dricka go dricka! Så himla nice! Nice nice nice!
Tänkte lägga upp lite bilder här, lite olika random bara!
random bild på mig i toan, hihi
några bilder från när vi var ute och körde bil i stan
två bilder från gårkvällen då vi satt och väntade!
Hoppas allt är bra där hemma! Pussss

Iväg för att träffa farmor! :)


I'm a champion!

HEJ!
Idag har jag avverkat min första riktiga motionstur här i Montréal. Det var sjukt mäktigt att få gå i en stor stor park med lysande sol och underbart musik i öronen, vetandes att jag är på andra sidan jorden. Det var en stor skillnad från badhusparken kan jag säga! Oh my! 

Annars då, idag ska jag och farmor strosa runt på en gata en bit bort här där det finns en massa affärer och mysiga fik! Så vi ska bara umgås! Ska hitta dit helt själv också, farmor ringde och sa en massa på franska och sa till sist: "förstår du?" Jag bara: "Jajamen, vi ses där!" så det kommer bli spännande detta! Tur jag har ett lokalsinne som kallas duga. Annars hade jag varit körd! Vad kan jag mer säga? Igår hyrde vi film, vi såg "King's speech", väldigt bra film faktiskt. Också drack vi lite vin också. Här dricker man som ett litet glas vin lite då och då. Sjukt så mysigt! :) 

I helgen så ska vi in till centrum av denna fina stad och shoppa lite smått! Men jag ska bara shoppa någon liten grej såhär i början.. annars kan det skena iväg ordentligt! Hehe! HOHOH, HAAH..... nä men,jag ska göra mig klar nu!
Varmt och skönt här idag, solen steker! Kan gå utan jacka och i korta byxor! Känns riktigt bra i hjärte:)
Hoppas alla har det bra där hemma. miss u.

Lite av gatan där jag bor just nu


Piteå framme i Montreal

Har just vaknat efter att ha sovit min första natt här i Montréal. Har fått ett jättefint rum hemma hos världens finaste farbror och inatt har farmor delat säng med mig, det var mycket skönt att få lite sällskap första natten! Har haft lite problem att kunna sova då min farbrors hund, som heter Gaston, och är en mopps... snarkar högre än en fullvuxen, förkyld karl!! Men det gick efter ett tag. Och denna mopps är bland det sötaste jag sett. Ska visa bilder sen!! :)
Idag vet jag inte riktigt vad som händer, jag ska vänta tills farmor vaknar och då ska vi äta oss frukost. Sen ska jag fara och springa lite! Dom har en jättefin park här utanför :) Klockan är bara 9.40 här just nu och solen skiner och det är rätt varmt!
Saknar alla där hemma, önskar jag fick ha med mig alla jag älskar hit så man kunde dela allt tillsammans! Men de går ju som it. Så jag försöker dela med mig så gott det går här i bloggen! Också får alla skaffa skype dåååå!!
Jag heter bianca.gaudet1 på skype! Så nu vet ni det.
Nu vaknade farmor, så jag ska ta och knysta fram min franska och äta en god frukost med henne! :)
PUSS!!

Piteå möter Montreal .. (snart)

Imorgon smäller det!
Ligger på hotellrummet i stockholm nu och imorgonbitti bär det av. Jag är så pirrig och spänd och jag har nog aldrig varit så glad och stolt över mig själv. Typ.
Imorse har jag nog aldrig känt mig så ledsen och rädd heller. Men när alla avsked var gjorda så begav jag mig mot kallax och blev bemött av min finaste frida skarin som stod där och överraskade mig med sitt fina tryne, och hon gav mig lite sällskap innan vi kramades hejdå och jag försvann in i säkerthetskontrollen. som förresten är skitjobbig me mig. Hade köpt ett jättefint fodral till min dator där den skulle få ligga under min resa, men den får inte ligga där under säkerthetskontrollen utan måste ligga naken och blottad. onödigt att köpa de då? eller va??
Nä men. Jag är så trött så det finns inte. Mina blå slog upp ögonlocken 5.15 imorse och har inte blundat en sekund sen dess. Tidig kväll ikväll JA.
Vi hörsss!

Hej igen!

Det var ett tag sen jag skrev. Har som lagt ner blogen för gott.. tänkte jag. Tills jag kom på att den är ultimat att ha nu när jag far iväg till Canada för att skriva och berätta om vad jag gör för dom som bryr sig och vill veta :)
Så den 18 september kommer denna blogg ha sin Canada premiär, längtar otroligt mycket.
Vilken resa jag har framför mig, och vilken människa jag kommer att få bli, och vilken underbar chans att få fylla på hjärta och själv med underbara nya minnen och upplevelser. Jag ska bli min egen allra bästa vän. Vi ska ha så roligt. Jag, min bästa vän jag, och hela min släkt på andra sidan jorden!
Återkommer!

RSS 2.0